Derfor er Riesling en yderst populær druesort

Du behøver ikke at være vinekspert eller sommelier for at kende til Riesling. Druen dyrkes både i Tyskland, Østrig og Frankrig, hvilket mange danskere vil forbinde den med. Tyskland er nemlig storproducent af Riesling, og derfor vil Tyskland stå for mange af de vine produceret på Riesling, som du kan finde hos din lokale vinbutik. Dog produceres Riesling også oversøisk, hvorfor druen ligger til grund for mange forskellige hvidvine. Bliv klogere på druen og køb Riesling her.

Den rene og friske smag

Vine lavet på denne drue vil ofte have en ren smag. Det er der en god grund til, da Riesling differentierer sig fra andre hvidvine ved ikke at være lagret på et fad af eg. Derudover indeholder Riesling ofte en høj grad af syre, der står imod den tørhed, der ofte også er at finde i vine lavet på Riesling. Det giver en frisk smag, som spiller godt op imod en række forskellige fødevarer. Herunder anbefales Riesling ofte til grønsagsretter, skaldyr og fisk.

Tyskland versus Frankrig?

Da Riesling produceres i hele verden, kan der være stor forskel på hvilken Riesling, du får i glasset. Som tidligere nævnt bliver Riesling i høj grad produceret i Tyskland, men Alsace I Frankrig står også for en betydelig del af produktionen. Selvom Tyskland og Frankrig grænser op til hinanden, støder du på to vidt forskellige klimaer. I Tyskland vil de køligere temperaturer gøre, at vinen bliver frugtig og syrlig. I Alsace udsættes druerne for et varmere og mere solrigt klima, hvorfor vinen tenderer til at blive mere fyldig og eksotisk.

Høj kvalitet for få penge

Riesling er tidligere blevet forbundet med billig og meget sød vin, og har derfor i nogle kredse fået et dårligt omdømme. Kvaliteten har dog taget et ryk de seneste år. Du kan derfor få Riesling af høj klasse til ganske fornuftige priser.