Derfor skal du på ferie ved Jammerbugten

Når man siger sommerferie i Danmark tænker de fleste mennesker på Skagen, Blåvand, Ebeltoft, Søndervig eller Bornholm. Men nogen gange kan det godt betale sig at tænke ud af boksen, for der er mange andre spændende og flotte områder i Danmark, som du garanteret aldrig har besøgt. Et af disse steder er Jammerbugt i Nordjylland.

Jammerbugt Kommune har et samlet indbyggertal på knap 40.000 mennesker efter at Brovst Kommune, Fjerritslev Kommune, Pandrup Kommune og Aabybro Kommune blev slået sammen ved Kommunalreformen i 2007 og blev til Jammerbugt Kommune.

Men selvom kommunen stadig er en af de mindre i Danmark, er der alligevel masser af ferieoplevelser at få. I Jammerbugt er man således tæt på masser af smuk natur samt en af Danmarks største forlystelsesparker, Fårup Sommerland.

En perle i Nordjylland

Et af de mest oplagte områder at besøge når man er ved Jammerbugt er naturligvis Blokhus. Denne perle af et ferieparadis må du ikke gå glip af. Her får du en af Nordeuropas bedste strande, smukke klitter og ikke mindst en hyggelig by med gode muligheder for restaurantbesøg og shopping.

I Blokhus kan du også opleve den imponerende Skulpturpark og det verdenskendte Museum for Papirkunst. Derudover kan du naturligvis besøge Kalstrup Livsstilshus, som huser mange butikker inden for bl.a. brugskunst, mode og delikatesse.

Levende kulturmiljø

Hvis du er ved Jammerbugt bør du helt klart også opleve Thorupstrand, som er kendt for sit levende kulturmiljø og mange fiskekuttere. Når du er ved Thorupstrand bør du helt klart tage et smut forbi Thorupstrand Fiskehus, hvor du kan købe masser af friskfanget fisk.

Historiske badehoteller

Endelig skal du selvfølgelig tage et smut forbi Slettestrand, når du er ved Jammerbugt. Her kan du opleve historiske badehoteller samt unik og smuk natur, som du ikke finder andre steder i landet. Jammerbugt er et besøg værd for hele familien.