Hvorfor bruges øksen stadig i dag?

Øksen har efterhånden eksisteret i utroligt mange år, men alligevel er den ikke gået af mode. Hvad end det er en flækøkse til at lave brænde til brændeovnen, eller om man er outdoortypen, som har sin trofaste skovøkse med på sheltertur, så kan man ikke komme udenom, at øksen i overraskende mange situationer bare er det bedste alternativ.

If it’s not broken don’t fix it

Nogle gange er en opfindelse så god, at den er svær at forbedre. Sådan er det med øksen, som ikke har forandret sig sønderligt de sidste mange år.

Selvom der er kommet meget smart nyt værktøj på markedet, som både kører på batteri og det hele, så køber folk stadig økser.

Hvorfor?

Fordi øksen nu engang bare er det bedste stykke værktøj til en lang række ting. Der er opfundet mange redskaber siden håndøksen fik sin endelige form, men hvis det handler om at hugge brænde i mindre stykker, eller hugge grene af træer, så er der noget nemt og ligetil ved at gøre det med en økse. Den løber aldrig tør for strøm, den er nem at styre og de er sjældent ret dyre.

Julen kræver et juletræ

Julen er på vej, og det betyder at det er tid til at finde et juletræ til stuen. De fleste køber det hos forhandlere, der allerede har fældet det for dig, men der findes mange steder i Danmark, hvor man selv kan tage ud at finde et træ og, fælde det som en del af en familieudflugt. Der er noget sært tilfredsstillende over at skaffe sit juletræ på den gammeldags facon. Og når det så er tid til at finde de gaver, som i sagens natur skal pryde gulvet under træet, hvad er så et oplagt bud på en gave til far? Det er da selvfølgelig en flot ny økse.