3 tips til at forbedre din søvn

Du har sikkert tilbragt en periode af dit liv med at forsøge at bekæmpe trangen til at sove, fordi du mente, at det var spild af tid. Men du har sikkert også opdaget, at det var svært at fungere uden. Søvn er altafgørende for, at man har et velfungerende liv, og den spiller en stor rolle i din overordnede sundhed.

Invester i din søvn

Du har sikkert hørt ovenstående før og tænkt ”ja, ja, det gør jeg vist rigeligt af”. Men det kan næsten være lettere helt bogstaveligt at investere i ting, der er med til at forbedre ens søvn. Her kunne man for eksempel tale om senge, dyner eller puder. Silvana hovedpuder er et eksempel på ergonomiske hovedpuder, der former sig efter ens krop og ansigt. Foretrækker du et varmt eller koldt soveværelse, kan du også overveje at finde en dyne, som passer til din kropstemperatur, når du sover. Ligesom en Silvana hovedpude.

Brug din energi i løbet ad dagen

En af de største årsager til, at man kan have svært ved at sove, er fordi man ikke har brugt kroppens energi og muskler nok i dagtimerne. Har du et stillesiddende job, kan det være svært at få dagens skridt ind i rutinen, og har du langt til arbejde, er det lettere sagt end gjort at tage cyklen. Prøv at udfordre dine vaner, så de letteste, mest dovne løsninger ikke altid bliver svaret. Du vil opleve, at din krop kvitterer med en større velvillighed, når du skal sove. Du samme gør sig gældende, når det kommer til opgaver, to do’s, arbejde, huskesedler eller hvad der ellers fylder i ens underbevidsthed. Skriv det ned, indtal det på din mobil, send den mail, inden du lægger dig på din Silvana hovedpude. Men gør det kort, for i morgen venter en ny dag, som kræver ny energi.